Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs

La rulota vesela Yep, pregatirile pentru sezonul rece sunt in toi! Vremea mohorata nu ne sperie ci, dimpotriva, ne stimuleaza creativitatea si comunicarea. Incercam sa fim cat mai activi, pentru a combate frigul si iarna care se apropie. In acest spirit, lucram la un nou meniu cu preparate de sezon, deschidem portile unor parteneriate noi (despre care va vom povesti la momentul potrivit) si continuam colaborari dragi. Dupa succesul de anul trecut, am fost mai mult decat bucurosi sa primim si de data aceasta invitatia prietenilor nostri de la Asociatia Atelierul de Creatie de a participa la Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs, editia de Cluj.

Inscrie-te la eveniment: https://www.facebook.com/events/491449244356481/

Evenimentul are loc sambata, pe 17 octombrie, de la ora 19.00 la ora 02.00, la Centrul de cultura urbana „Casino”, in Parcul Central „Simion Barnuţiu”. Va vom prepara bunatatile cu care v-am obisnuit deja, pentru ca voi sa va gasiti inspiratia si energia pentru intreaga seara. Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este unul din cele mai importante evenimente anuale din Romania, ce promoveaza lucrarile creatorilor din spatiul cultural romanesc, prin organizarea de expozitii pop-up in trei orase diferite, in trei locatii de consum de cultura. Finantat de Administratia Fondului Cultural National, proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs reuseste sa se extinda de la o editie la alta, anul acesta incluzand pentru prima oara si Timisoara (31 octombrie, Ambasada) pe lista oraselor gazda. Bucurestiul nu lipseste nici el de pe lista.

Noaptea Alba a Creatorilor si Designerilor de Produs

Va propunem o noapte alba, intr-o atmosfera prietenoasa si plina de inspiratie & design, alaturi de cei peste 15 participanti care au bine meritata reputatie de creatori si designeri romani. Artisti vizuali, arhitecti, designeri de produs, creatori de produse unicat si sculptori vor expune publicului 100 de produse de autor gata sa fie admirate si fotografiate. Va asteptam la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs pentru a fi la curent cu cele mai noi trenduri in materie de bijuterie contemporana, de design vestimentar si de creatii de autor. Intrarea in cadrul evenimentului este libera, iar atmosfera va fi intretinuta de DJ Frunza.

Scopul proiectului Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este de a sustine, promova si dezvolta comunitatea designerilor si creatorilor de produs din Romania. De asemenea, proiectul aduce alaturi designerii si creatorii de produs din Romania si ofera un status bine definit acestei comunitati din industria creativa. Este un proiect curajos de networking, realizat de o echipa pe masura, ce crede in comunitatea designerilor si creatorilor de produs din Romania.

Si pentru ca orice Noapte Alba trebuie petrecuta in compania unei cafele bogate si aromate, suntem gata din nou sa impartim bucurii si zambete participantilor la eveniment. Asadar, va așteptam in coltul vesel pentru a va asigura combustibilul pe tot parcursul serii.

Cu drag,

Echipa Yep!

 

Asociatia Atelierul de Creatie a fost creata in anul 2011 cu scopul de a sustine si de a promova in mod constant valorile contemporane ale culturii romanesti, implicandu-se direct in industria creativa a designului de produs. Asociatia se implica din 2011 in promovarea educatiei culturale prin evenimentele organizate in diferite orase din Romania, in protejarea si valorificarea culturii traditionale romanesti in contemporaneitate.

In 2010, inainte de a avea un statut juridic, asociatia a creat proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro si http://events.revista-atelierul.ro/), singura revista dedicata designerilor si creatorilor de produs din Romania. Avem peste 50 de voluntari in cadrul asociatiei, am realizat peste 20 de proiecte dedicate designerilor de produs in diferite orase din Romania si suntem parteneri viabili pentru orice eveniment cultural de profil. In patru ani am publicat peste zece reviste in format online si suntem co-organizatorii targului de produse LaBazar al festivalului Femei pe Matasari.